եղեգնաշաքար
թարգմանություն՝ на русском - Тростниковый сахар, in English - cane sugar
Եղեգնաշաքարը ստանում են շաքարեղեգից, սակայն հնարավոր է այն ստանալ նաև տնայաին պայմաններում` մանր շաքարավազից: Եղեգնաշաքարը, ի տարբերություն սպիտակի, պարունակում է առավել մեծ քանակությամբ ածխաջուր ու ճարպեր:
Գիտնականների համոզմամբ` եղեգնաշաքարն առավել օգտակար է օրգանիզմի համար քան սովորական մանր շաքարավազը: Այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով, ֆոսֆորով, ինչպես նաև պարունակում է սպիտակուցներ:
Վերջիս օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, ըմպելիքների պատրաստման մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերը պատրաստվում են եղեգնաշաքարը:

Բալ ձնե մուշտակի մեջ

Շոկոլադով և ընկույզով մյուսլի

Շոկոլադե-սերուցքային թխվածքաբլիթ

Խնձորով և մասկարպոնեով տորթ

Տանձով տորթ

Մանդարինով կեքս

Սրճային միջուկով բիսկվիթ

Բանանով մաֆիններ

Բրաունի սրճային կարամելով

Կոկոսով կոնֆետներ

Վանիլային պուդինգով տորթ

Կարամելային Նապոլեոն