թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Թխվածքաբլիթ թավայի մեջ	
										
									
									
											Խնձորով և կաթնաշոռով թխվածք	
										
									
									
											Բանանով պիրոգ կարամելային սոուսով	
										
									
									
											Եգիպտացորենով աղցան	
										
									
									
											Ուտեստ ”Սնկով զամբյուղներ”	
										
									
									
											Խոզի միս անանասով	
										
									
									
											Փախլավա	
										
									
									
											Տորթ Զեբր	
										
									
									
											Վալդորֆյան աղցան գրեյպֆրուտով	
										
									
									
											Նախուտեստ «Ձյունիկ»	
										
									
									
											Ռուլետ ձկով հալած պանրով	
										
									
									
											Փախլավա ընկույզով և չրերով