խմորիչ

թարգմանություն՝ на русском - дрожжи, in English - yeast

Խմորիչն օգտագործվում է խմորը բարձրացնելու և դրան փխրունություն հաղորդելու համար: Վաճառվում է բոլոր մեծ մթերային խանութներում ու սուպերմարկետներում:

Խմորիչն իրականում միաբջիջ սունկ է, որն ընկնելով խմորի կամ այլ սննդարար միջավայրի մեջ, արթնանում է, և իր կենսագործունեությամբ փքում այն: Խմորիչով են պատրաստվում հացի, բուլկու, դասական կրուասանի, որոշ կարկանդակների և մի շարք այլ խմորներ:

Խմորիչն օգտագործվում է նաև գարեջրագործության և շատ այլ ոլորտներում:

Այն շատ հարուստ է B խմբի վիտամինններով:

Բուլկի ”Սիննաբոն”
Կրուասան շոկոլադով
Հավի մսով պիրոգ
Պանրով կարկանդակներ
Շոկոլադե բուլկի ”Աստղ”
Տնական փախլավա
Ամանորյա բուլկիներ
Ջեմով բուլկի “Խխունջներ”
Լավաշ
Սիննաբոն դարչինով
Լոլիկով և խոզապուխտով պիցցա
Բուլկի “Վարդեր”
...910...