խտացրած կաթ

թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk

Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:

Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է:  Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:

Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:

տորթ-սրտիկ
Տորթ-մուսս Սրտիկ
Շոկոլադե աղանդեր ”Ամանորյա գերան”
հատապտղային-տորթ-1
Հատապտղային տորթ-պաղպաղակ
ընկույզով-էկլեր-1
Ընկույզով էկլեր
շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
լիկյոր-բեյլիզ-1
Տնական լիկյոր «Բեյլիզ»
վաֆլե-տորթ-1
Վաֆլե տորթ խտացրած կաթով
Ոսկե-բանալի-1
Տորթ «Ոսկե բանալի»
թխվածքաբլիթներ-1
Թխվածքաբլիթներով «Կարտոֆիլ»
Տորթ-«Էլիզաբեթ»-1
Տորթ «Էլիզաբեթ»
Հալվայով-տորթ-1
Հալվայով տորթ
Մակարուն-1
Կոկոսով ու բալով թխվածքաբլիթներ
12...10...