խտացրած կաթ

թարգմանություն՝ на русском - сгущенное молоко, in English - condensed milk

Խտացրած կաթը կոնցենտրացված կովի կաթի ու շաքարի խառնուրդ է: Բացի մեզ հայտնի ավանդական (դասական) խտացրած կաթից, լինում է նաև առանց շաքարավազի, սերուցքային, սրճային համով, ինչպես նաև եփված խտացրած կաթ:

Այն սովորաբար ուտում են սպիտակ հացով ու զանազան թխվածքաբլիթներով: Խոհարարության մեջ խտացրած կաթով ընդունված է պատրաստել տարբեր դեսերտներ, թխվածքներ, ֆրեշեր ու հյութերի, ինչպես նաև պաղպաղակ: Արագ կրեմ պատարստելու ամենահարմար տարբերակը խտացրած կաթը կարագի հետ խառնելն է:  Սակայն հիշեք, որ պետք չէ շատ չարաշահել խտացրած կաթի օգտագործումը, քանի որ այն շատ քաղցր է:

Մենք առաջարկում ենք շատ համեղ բաղադրատոմսեր, որոն պատրաստվում են խտացրած կաթով:

shokolade-@nkuzayin-mjukov-nrbablit
Շոկոլադե-ընկուզային միջուկով նրբաբլիթ
tort-muss
Տորթ – մուսս
chorablit
Չորաբլիթ
tort-sufle
Տորթ-սուֆլե
konfet-iris
Կոնֆետ իրիս
tort-praga
Տորթ Պրագա
tort-katnayin
Տորթ ”Կաթնային”
Տորթ նապոլեոն
Բանանով տորթ
Մեղրով տորթ
Գազարով և խնձորով «քաղցր երշիկ»
Բիսկվիթային տորթ վանիլային կրեմով և ժելեով
...45...10...