ծաղկակաղամբ
թարգմանություն՝ на русском - цветная капуста, in English - cauliflower
Ծաղկակաղամբը շատ օգտակար ու միաժամանակ համեղ բանջարեղեն է: Այն պարունակում է C, K, B6, B1, B3 վիտամիններ, ինչպես նաև կալցիում, մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալիում, մանգան, սպիտակուց ու ճարպեր:
Գոյություն ունեն կանաչ, նարնջագույն և մանուշակագույն ծաղկակաղամբներ: Բոլոր տեսակներն էլ լայն կերպով օգտագործվում են խոհարարության մեջ: Նրանցով պատրաստում են բանջարեղենային ապուրներ, սոուսներ ու ջեռեփուկներ ու կարկանդակներ: Այն կարող եք ձեռք բերել տարվա բոլոր եղանակներին, սակայն հհասունացման ժամանակահատվածը հուլիս-նոյեմբեր ամիսներն են:
Փորձեք մեր առաջարկած բաղադրատոմսերը.
 
									
											Ծաղկակաղամբով օլադիներ	
										
									 
									
											Ծաղկակաղամբով կոտլետներ	
										
									 
									
											Հավով ու պաստայով ուտեստ	
										
									 
									
											Սննդարար պիցցա	
										
									 
									
											Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով	
										
									 
									
											Բանջարեղենային պիրոգ	
										
									 
									
											Ծաղկակաղամբով աղցան	
										
									