կակաչի սերմ(мак)

թարգմանություն՝ на русском - мак, in English - poppy seed

Կակաչը հայտնի է իր նրբությամբ ու գեղեցկությամբ, սակայն սա դեռ ամենը չէ: Գլխավոր հարստությունը կակաչի սերմն է, որը խոհարարության ու բժշկության մեջ մեծ արժեք ունի: Կակաչի սերմերը լինում են սպիտակ, մոխրագույն, կապույտ կամ երկնագույն: Վերջիններս ունեն նուրբ հոտ ու համ ու շատ լավ են համադրվում սնկով ուտեստներին ու սոուսներին: Օրինակ, ֆրանսիական Ֆուա-գրան անպայման մատուցվում է կակաչի սերմերից պատրաստված սոուսի հետ, իսկ ավստրիական շտրուդելներն անհնար է պատկերացնել առանց լցոնված սերմերի:

Կակաչի սերմերը հաճախ օգտագուծում են հալվա պատրաստելու համար, ինչպես նաև ավելացնում կաթնային ըմպելիքների ու յոգուրտների մեջ:

Կակաչի սերմ կարող եք գտնել մեր առաջարկած հետևյալ բաղադրատոմսերում:

կակաչի-սերմով-տորթ-1
Արագ տորթ կակաչի սերմով ու կոկոսի քերուկով
բալով-թխվածք-1
Բալով թխվածք
Սպանախով-կարկանդակ-1
Սպանախով ու պանրով կարկանդակ
Կիտրոնով-ու-կակաչով-կեքս-1
Կիտրոնով ու կակաչի սերմերով կեքս
Կիտրոնով-թխվածքաբլիթներ-1
Կիտրոնով թխվածքաբլիթներ
Արքայական-բուլկիներ-1
Արքայական բուլկիներ
Տորթ-«Իմաստուն-հրեա»-1
Տորթ «Իմաստուն հրեա»
սալորով-աղանդեր-1
Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
shokoladov-kakachi-sermov-tort
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ
kakachi-sermov-rulet
Կակաչի սերմով ռուլետ
kakachi-sermov-tort
Կակաչի սերմով տորթ
12...