կաղամբ

թարգմանություն՝ на русском - капуста, in English - cabbage

Ինչպես համաշխարհյի, այնպես էլ հայկական խոհանոցում կաղամբը շատ է օգտագործվում: Նրա բուժիչ հատկությունների մասին շատերը գիտեն: Բացի առողջարար լինելուց այն շատ համեղ է: Կաղամբն օգտագործում են թարմ, պահածոյացված, խաշած ու տապակած վիճակում: Այն անփոխարինելի է աղցանների ու մի շարք բանջարեղենային ուտեստների պատրաստման գործում:  Կաղամբի մեջ են փաթաթում ամենատարբեր խճողակներն ու անզուգական համ փոխանցում վերջիններիս:
Ներկայացնենք կաղամբով պատրաստված կերակրատեսակներ:

Կաղամբով կարկանդակ
Աղցան կաղամբով և կակաչի սերմերի լցոնով
Խնձորով և կաղամբով աղցան
Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով
Կաղամբով և վարունգով աղցան
Կաղամբով կարկանդակ
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Պահքային աղցան բանջարեղենով
Դդումով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ
Մանթի “Գազարներ”
Շոգեխաշած կաղամբ նրբերշիկով
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
...34