կարտոֆիլ

թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes

Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում:  Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

աղցան-կուլիչ
Աղցան Կուլիչ
թթու կաղամբով ապուր
Թթու կաղամբով ապուր
կարտոֆիլով-աղցան
Կարտոֆիլով և թթու կաղամբով աղցան
կարմիր-լոբով-աղցան
Թթու կաղամբով և լոբով աղցան
լոբով-ու-կարտոֆիլով-ուտեստ-1
Լոբով ու կարտոֆիլով բելոռուսական ուտեստ
աղցան-խոզուկ-1
Աղցան «Խոզուկ»
ազու-թաթարական-եղանակով-1
Ազու թաթարական եղանակով
Կարտոֆիլով-թխուկ-1
Կարտոֆիլով թխուկ
մսով-ռագու-1
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
կարտոֆիլով-չիպս-1
Կարտոֆիլային չիպսեր
սնկով-աղցան-1
Սնկով ու վարունգով աղցան
12...10...