կարտոֆիլ

թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes

Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում:  Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

Սնկով գրպանիկներ
Բազուկով սառը ապուր
Կարտոֆիլ “Անակնկալ”
Կարտոֆիլը սնկով
Կարտոֆիլ “Դոֆինե”
Մսով լցոնված տաքդեղ
Կարտոֆիլով և մսով կարկանդակ
Ընթրիք “Ասորտի”
Կարտոֆիլ “Գյուղական” ձևով
Կարտոֆիլային ձողիկներ
Կարտոֆիլով աղցան
Շերտավոր խմորով “Նավակներ”
...10...1213...