կեռաս
թարգմանություն՝ на русском - черешня, in English - cherries
Գոյություն ունի կեռասի շուրջ 4000 տեսակ: Մեզ հայտնի են Գիննի և Բիգարրո խմբերը: Առաջին խմբի տեսակները սննդի մեջ չեն օգտագործում, իսկ երկրորդ խմբին պատկանող տեսակներն օգտագորրծում են ինչպես թարմ վիճակում, այնպես էլ պահածոներ պատրաստելու համար:
Կեռասի պտուղները լինում են մուգ կարմիր, վարդագույն և դեղին գունավորմամբ, որոնք բոլորն էլ շատ օգտակար են օրգանիզմի համար, քանի որ ամրապնդում են իմունային համակարգը, կարգավորում նյութափոխանակությունը, բարելավում են տեսողությունն ու մաշկը, ինչպես նաև կանխում վաղաժամ ծերացումը:
Կեռասը հաճախ պահածոյացնում, չորացնում և սառեցնում են: Օգտագործում են դեսերտների, կոկտեյլների, աղցանների ու սոուսների մեջ: Այն ձեռք են բերել մայիս-հուլիս ամիսներին:
Մենք առաջարկում ենք Ձեզ հետևյալ բաղադրատոմսերը:
![կեռասի մուրաբա](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/կեռասի-մուրաբա-1.jpg)
![կեռասի-ցուկատներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/կեռասի-ցուկատներ-1.jpg)
![հատապտղային-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/հատապտղային-տորթ-1.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/katnashorov-kerasov-jele-6-420x400.jpg)