հազրեվարդ (розмарин)
թարգմանություն՝ на русском - розмарин, in English - rosemary
Հազրեվարդն լայն օգտագործվում է ինչպես եվրոպական, այնպես էլ ասիական խոհանոցում: Հաճախակի օգտագործումը նպաստում է ուղեղի աշխատանքի զարգացմանն ու հիշողության ամրապնդմանը: Այն դիետիկ սննդակարգի անբաժան մասնիկն է կազմում:
Հազրեվարդ կարող եք ավելացնել գրեթե բոլոր տաք ուտեստների մեջ: Այն յուրահատուկ համ ու բույր է հաղորդում սնակային, բանջարեղենային ու մսային կերակուրներին, ինչպես նաև պաստաներին ու կարկանդակներին: Վերջինս հրաշալի համադրվում է օղու, գրոգի, գարեջրի ու գինու հետ:
Պատրաստեք ու վայելեք այս համեղ ուտեստները:

Լոլիկի մածուկով պերլոտտո

Թզի ջեմ

Խոզի մսով ու սնկով ռուլետներ

Բեկոնով կարտոֆիլ

Բանջարեղենային պիրոգ

Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ

Սթեյք լցոնված պանրով և սնկով

Մսով ռուլետ սպանախով

Կարտոֆիլով աղցան իսպանական ձևով

Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով

Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով

Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով