հաց սպիտակ
թարգմանություն՝ на русском - белый хлеб, in English - White bread
Ապիտակ հացը ստանում են եգիպտացորենի այլուրից ու ջրից պատրաստված խմորից: Հաճախ նրա մեջ ավելացնում են աղ, փխրեցուցիչ ու խմորիչ: Յուրաքանչյուր երկրի ազգային խոհանոցում հացն ունի իր ուրույն տեղն ու նշանակությունը, որի հետ մատուցում են ամենատարբեր ուտեստներ. ապուրներ, տաք մասային ու բանջարեղենային կերակուրներ, աղցաններ և այլն:
Քանի որ այն պատրաստվում է խմորից, խորհուրդ չի տրվում օգտագործել դիետաների ժամանակ: Սպիտակ հացը թխում են նաև տան պայմաններում, որի բաղադրատոմսերին կարող եք ծանոթանալ ստորև:

Բրոկոլիով ապուր

Բեկոնով ու ձվով բուլկիներ

Դդմիկով ու մսով նավակներ

Հավով գալանտին

Մսով ու սնկով բոքոն

Տեֆտելիներ ջեռոցում

Հավի կոտլետներ՝ հալած պանրով

Կոտլետ շերտավոր խմորի մեջ

Կարմիր կաղամբով և չորահացով աղցան

Տաք բուտերբրոդ – ձողիկներ

Ուտեստ ”Մսով բույն”

Մսով նավակներ