ձու
թարգմանություն՝ на русском - яйцо, in English - egg
Հավի ձուն խոհարարությամ մեջ ամենաշատ օգտագործվող մթերքներից մեկն է: Ձվի կեղևից սկսված մինչ դեղնուցը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Այն խորհուրդ է տրվում ուտել անգամ ամենախիստ դիետաների ժամանակ:
Ձուն օգտագործում են գրեթե ամենուր. կրեմ-ապուրների, սոուսների, աղցանների, օմլետների, սուֆլեների, բեզեների, դեսերտների, թխվածքների ու կրեմների մեջ: Շատ կարևոր է ձուն պահպանել համապատասխան ջերմային պայմաններում:
Օգտակար ու համեղ բաղադրատոմսեր կարող եք գտնել ստորև:
Խնձորով պիրոգ
Խոզի մսով կոտլետներ
Սամսա
Աղցան Միմոզա
Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»
Կրեմ «Շարլոտ»
Կոնֆետով թխվածքաբլիթներ
Վանիլային բուլկիներ
Կաթնաշոռով խխունջներ
«Չակ-չակ» տնական ձևով
Սպիտակուցային եփովի կրեմ
Հավով ու ձվով նրբաբլիթներ