ձվի դեղնուց

թարգմանություն՝ на русском - яичный желток, in English - egg yolk

Ձվի դեղնուցն աչքի է ընկնում իր օգտակարությամբ. Այն պարունակում է A, D, E վիտամիններ, կալցիում, մագնիում, յոդ, ցինկ ու երկաթ, որոնց շնորհիվ դանդաղեցվում է օրգանիզմի ծերացումը, ինչպես նաև կարգավորում սիրտ-անոթային համակարգի աշխատանքը:
Ձվի դեղնուցի միավորիչ հատկություն ունի և խոհարարության մեջ օգտագործվում է ուտեստների բաղադրիչները միավորելու համար: Այն օգտագործում են կերակուրներ, աղցաններ, թխվածքներ ու սոուսներ պատրաստելու համար:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը դուր կգան բոլորին:

կարկանդակ-շտերլից
Կարկանդակ «Շտիրլից»
կիտրոնով-պաղպաղակ
Պաղպաղակ ելակի սոուսով
բիսկվիթային-տորթ
Հրեշտակային տորթ կիտրոնի կրեմով
թխվածք-Զատիկի
Թխվածք «Զատիկի ձու»
դեսերտ-Մոնբլան
Դեսերտ «Մոնբլան»
կաթնաշոռով-թխվածքաբլիթներ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
ֆրանսիական-դեսերտ-5
Փարիզյան դեսերտ
ամանորյա-թխվածքաբլիթներ-1
Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ
եղևնի-շերտավոր-խմորով-13
Եղևնի շերտավոր խմորով
կարամելով դեսերտ
Կարամելային դեսերտ
թխվածքաբլիթ-տրյուֆել-1
Թխվածքաբլիթ «Տրյուֆել»
Բիսկվիթային տորթ հաղարջով ու եփովի կրեմով
12...10...