մանանեխ

թարգմանություն՝ на русском - горчица, in English - mustard

Մանանեխն ամենատարածված համեմունքներից մեկն է, որն ունի շուրջ 3000 տարվա պատմություն և ստացվում է համանուն բույսից: Այսօր վայրի մանանեխն աճում է Հոլանդիայում, Ֆրանսիայում, Եգիպտոսում ու Չինաստանում: Հայտնի են մանանեխի սպիտակ, սև ու վայրի տեսակները:

Սպիտակ մանանեխից ստանում են նաև շատ յուրահատուկ համ ունեցող մեղր: Իտալական ու ֆրանսիական խոհանոցում հատկապես լայն տարածում ունի սև մանանեխը, որով պատրաստվում են ամենատարբեր սոուսները: Վայրի մանանեխին բնորոշ է այրող, բայց ոչ դառը համը:

Այս համեմունքը հարուստ է եթերային յուղերով, պարունակում է ցինկ, երկաթ, ինչպեն նաև A, B, E վիտամիններ:

Վերջինս լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Կախված տեսակից ու հավելումներից, այն կարող է ունենալ կծու, թթու, այրող և անգամ քաղցր համ: Հրաշալի համադրվում է մսի, ձկան, սնկերի, սենդվիչների, պիցցաների ու ջեռեփուկների հետ: Հիմք է հանդիսանում մի շարք համեղ սոուսների համար:

Այս բաղադրատոմսերն անպայման Ձեզ դուր կգան:

Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
Պանրով խխունջներ
Ռուլետներ հավի մսով
Մարինացված կանաչ լոբի
Տաք բուտերբրոդ ձվով
Խոզապուխտ «Մարմարյա»
Տնական մայոնեզ հնդկական ոճով
Լավաշ հավի մսով
Մայոնեզի բաղադրատոմս
Մսով ”Հյուսքեր”
...34...