մեխակ
թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation
Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:
Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:
Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:
Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:
									
											Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ	
										
									
									
											Ամանորյա տնակ	
										
									
									
											Սոուս Բալզամիկ	
										
									
									
											Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)	
										
									
									
											Վարունգի մարինադ	
										
									
									
											Խոզի միսը տնական ձևով	
										
									
									
											Վիեննական շտրուդել	
										
									
									
											Խնձորի ջեմ՝ համեմունքներով	
										
									
									
											Վուսթերյան սոուս	
										
									
									
											Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ	
										
									
									
											Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»	
										
									
									
											Դդումով ամերիկյան պիրոգ