մեխակ

թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation

Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:

Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:

Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:

Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:

բալզամիկ սոուս
Սոուս Բալզամիկ
խոզի-ճարպ
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
կոճապղպեղով-թխվածքաբլիթներ-1
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
վարունգի մարինադ
Վարունգի մարինադ
Ամանորյա-տնակ-1
Ամանորյա տնակ
Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1
Խոզի միսը տնական ձևով
շտրուդել
Վիեննական շտրուդել
Խնձորի ջեմ՝ համեմունքներով
Վուսթերյան սոուս
chrerov-@nkuzexenov-plav
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
lehakan-txvacq
Լեհական թխվածք «Piernik staropolski»
ddumov-pirog-amerikyan
Դդումով ամերիկյան պիրոգ
12...