մեխակ
թարգմանություն՝ на русском - гвоздика, in English - carnation
Մեխակն արևադարձային մեխակ ծառի չբացված բողբոջն է, որը վերամշակման է ենթարկվում ու օգտագործվում խոհարարության մեջ ինչպես տաք կերակուրները համեմելու, այնպես էլ դեսերտներին հաճելի համ հաղորդելու համար:
Նրանով պատրաստում են մարինադներ, մսային ու ձկնային կերակուրներ ու ապուրներ: Քաղցր դեսերտներ, կոմպոտներ, պուդինգ պատրաստելու համար, մեխակին խառնում են մի փոքր դարչին:
Մեխակը սև պղպեղի հետ համադրելիս, կարող եք օգտագործել գառան և խոզի մսերը մարինացնելու համար:
Հիշեք, որ ապուրներին ու սոուսներին մեխակ պետք է ավելացնել պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ, որպեսզի այն պահպանի իր համն ու բույրը:
									
											Շոկոլադե օրիգինալ կեքս	
										
									
									
											Խնձորով տաք սիդր	
										
									
									
											Ձուկ իշխան ֆրանսիական ձևով	
										
									
									
											Խոզի բուդ ծիրանաջեմի մարինադով	
										
									
									
											Թխվածք ”Տնակ”	
										
									
									
											Խոզի միս “Տոնական”	
										
									
									
											Խնձորով թեյ	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից	
										
									
									
											Գլինտվեյն