մեղր

թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey

Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։

Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:

Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

շոկոլադե-տորթ-1
Շոկոլադե տորթ
Սալորաչրով-կեքս-1
Սալորաչրով կեքս
բուլկի-1
Բուլկի «Արտույտ»
գազարով-կարկանդակ-1
Գազարով կարկանդակ
խնձորով-դեսերտ-1
Խնձորով դեսերտ
Մեղրով պահքային թխվածք
պահքային-մադլեն-1
Պահքային «Մադլեն»
պահքային-կարկանդակ-1
Մեղրով ու խնձորով պահքային կարկանդակ
Տորթ-սուֆլե-1
Տորթ-սուֆլե
մեղրով-տորթ-1
Մեղրով շոկոլադե տորթ
Հայկական-հալվա-1
Հայկական հալվա
Կաթնաշոռագնդիկներ-1
Կաթնաշոռագնդիկներ
...23...10...