մեղր

թարգմանություն՝ на русском - мёд, in English - honey

Մեղրը ստանում են մեղրատու բույսերի ծաղիկների նեկտարից։ Այն լինում է դեղնավուն և մուգ դեղնավուն, ինչպես նաև բնական և արհեստական: Հայտնի են բնական մեղրի հնդկացորենի, սպիտակ ակացիայի, արևածաղկի, բամբակի տեսակները: Արհեստական մեղրը ստանում են արհեստական եղանակով: Այն պարունակում է 20% ջուր, մինչև 30% սախարոզ, 50% գլյուկոզ և ֆրուկտոզ։

Մեղրը լայնորեն օգտագործում են մրսածության ժամանակ, ինչպես նաև ստամոքսի և սիրտ-անոթային համակարգի խանգարումների դեպքում:

Շատ համեղ են ստացվում մեղրով պատրաստված թխվածքները, դեսերտները, օշարակներն ու կրեմները:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

Շոկոլադով եվ մեղրով տորթ
Տորթ «Սպարտակ»
bananov-karamel
Բանանով կարամել
kozinax
Կոզինախ
meghrov-tort
Մեղրով տորթ
elakov-bananov-smuzi
Բանանով և ելակով սմուզի
qunjutov-mexrov-mis
Քունջութով և մեղրով հավի միս
shokolade-magcake
Շոկոլադե մագքեյք
ntbablitnerov-tort-ttvaserayin-kremov
Մեղրով տորթ
katnashorayin-sufle
Կաթնաշոռային սուֆլե
Նարնջով հավի բուդ
memexrov-tort-ttvaserayin-kremov
Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով
...45...10...