յոգուրտ դասական

թարգմանություն՝ на русском - йогурт, in English - yogurt

Դասական յոգուրտի հիմքում կաթն է: Այն լայն տարածում ունի ամբողջ աշխարհում ու իր համի շնորհիվ մեծ պահանջարկ է վայելում: Դասական յոգուրտը յոգուրտի մյուս տեսակներից տարբերվում է իր համով, որում չկան համային հավելումներ:

Հայտնի են կաթնային, կաթնա-սերուցքային ու սերուցքային տեսակները, որոնք էլ լինում են տարբեր յուղայնության: Այն պարունակում է В, С, РР, D, А. Վիտամիններ, յոդ, կալցիում, ֆոսֆոր, որոնց շնորհիվ շատ օգտակար է օրգանիզմի համար: Կալցիումն ամրացնում է ոսկորները, մազերը, ատամներն ու եղունգները, իսկ աղեստամոքսային հիվանդությունների ժամանակ յոգուրտի օգտագործումն անհրաժեշտ է:

Դասական յոգուրտը օգտագործում են կրեմների, դեսերտների ու թխվածքների պատրաստման մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ պատրաստել համեղ կերակուրներ:

Նարնջով տորթ
Գազարով կարկանդակներ
Խաղողով և ընկույզով տորթ
Գերմանական պիրոգ ”Կուխեն”
Սպանախով և յոգուրտով տորթ
Դիետիկ չիզքեյք հաղարջով
Ելակով և նուշով տորթ
Տորթ «Երեք կաթ»
Սև հաղարջով աղանդեր
Ելակով և բանանով պաղպաղակ
Խտացրած կաթով պաղպաղակ
Յոգուրտով տորթ առանց թխելու
...34