նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
 
									
											Գազարով կարկանդակ	
										
									 
									
											Նրբաբլիթներ «Սյուզետ»	
										
									 
									
											Մրգային աղցան մասկարպոնեով	
										
									 
									
											Շոկոլադե տորթ	
										
									 
									
											Սալորաչրով կեքս	
										
									 
									
											Նուշով կոնֆետներ	
										
									 
									
											Շոկոլադե կուլիչ	
										
									 
									
											Նարնջի կեղևով մաֆիններ	
										
									 
									
											Բանանով ու նարնջով մաֆիններ	
										
									 
									
											Նարնջով կեքս	
										
									 
									
											Տոնական կեքսեր	
										
									 
									
											Նարնջով և ընկույզով բրաունի	
										
									