նարինջ
թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange
Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:
Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:
Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:
Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Գազարով կարկանդակ

Նրբաբլիթներ «Սյուզետ»

Մրգային աղցան մասկարպոնեով

Շոկոլադե տորթ

Սալորաչրով կեքս

Նուշով կոնֆետներ

Շոկոլադե կուլիչ

Նարնջի կեղևով մաֆիններ

Բանանով ու նարնջով մաֆիններ

Նարնջով կեքս

Տոնական կեքսեր

Նարնջով և ընկույզով բրաունի