նարինջ

թարգմանություն՝ на русском - апельсин, in English - orange

Նարինջը ցիտրուսային մրգերից թերևս ամենատարածվածն է: Գոյություն ունի նարնջի շուրջ 300 տեսակ, որոնցից ամենահայտնին սովորական ու կարմիր տեսակներն են:

Այս միրգը պարունակում է A, Е, К, C և B խմբի վիտամիններ, որոնց շնորհիվ էլ նարինջն ունի հակավիրուսային հատկություններ ու համարվում է հակաբիոտիկներին փոխարինող միրգ:

Նարինջի միջուկն ու կեղևը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, աղցաններ, ջեմեր ու օշարակներ: Այն հրաշալի համադրվում է լոբու ու մսային կերակուրների հետ:

Այս բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

narnjov-bulki
Նարնջով բուլկի
Գազարով և խնձորով «քաղցր երշիկ»
Դդումով տորթ -մուսս
Թխվածքաբլիթ խվորոստ
Փախլավա ֆիլո խմորով
Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
Սկումբրիա գրիլի վրա
Տորթ «Դելիկատ» նարնջով
Վանիլային հաց ՛՛Լեոպարդ՛՛
Շտրուդել – փախլավա
Նարնջով տորթ
...34...