նուշ
թարգմանություն՝ на русском - миндаль, in English - almond
Աշխարհում հայտնի է նուշի ավելի քանի 40 տեսակ: Առավել հայտնի են քաղցր, դառը և փխրուն տեսակները: Իր մեջ պարունակող վիտամինների շնորհիվ, այն մաքրում է օրգանիզմը, կարգավորում է նյութափոխանակությունը, կարգավորում է տեսողությունն ու ամրացնում է ոսկորները:
Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է քաղցր նուշը, իսկ դառը վերամշակվում է, որից էլ ստանում են նուշի ալյուր:
Նուշը հրաշալի համադրվում է աղցանների, պաղպաղակների հետ: Նրանով պատրաստում են թխվածքներ, դեսերտներ, ջեմեր ու օշարակներ:
Այս բաղադրատամսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:

Նուշով ու պնդուկով տորթ

Նուշով և կաթնային շոկոլադով տարտ

Ամարետտի. իտալական թխվածքաբլիթ

Կակաչի սերմերով ու սալորով աղանդեր

Կոզինախ

Շոկոլադով և ընկույզներով սալիկ

Շոկոլադե տորթ-պաղպաղակ

Իսպանական կոնֆետ Catànies

Կաթնաշոռով թխվածք

Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ

Խնձորով և մասկարպոնեով տորթ

Մանդարինով տորթ