ուրց

թարգմանություն՝ на русском - чабрец, in English - thyme

Ուրցը հրաշալի խոտաբույս է, որն օգտագործվում է ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված վիճակում: Այն հայտնի է իր թարմեցնող համով ու անուշաբույր հոտով: Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է ուրցի տերևները: Այն ավելացնում են թեյերի, մսային, ձկնային ու բանջարեղենային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև համեմում ապուրներն ու սոուսները:

Այս յուրահատուկ բաղադրատոմսերը հեշտ են պատրաստվում և միաժամանակ շատ համեղ են:

Տեֆտելի լոլիկի մածուկով
Վրացական ուտեստ ”Լոբիո”
Տավարի կողոսկրեր ջեռոցում
Հավի միսը շերտավոր խմորի մեջ
Ոսպով և հավով ուտեստ
Տնական բուժենինա
Խոզապուխտով ռուլետ
Հավի կրծքամիս սերուցքով
Նարինջով սառը թեյ
12