պանիր ֆետա

թարգմանություն՝ на русском - сыр фета, in English - Chees Feta

Ֆետան ամբողջ աշխարհում հայտնի այն պանիրներից է, որի անունը պայմանավորված է ստեղծման վայրով։ Իսկական Ֆետա պանիրն արտադրված է Հունաստանում կամ Լեսբոս կղզում։ Կազմված է առնվազն 70% ոչխարի կաթից և 30% այծի կաթից։ Ֆետա պանիրը ստանում են թարմ քամած կաթնաշոռն աղաջրի մեջ թրջելով, որը սովորաբար հնեցման է ենթարկվում մոտ 3 ամիս:
Այս պանիրը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ: Այն կարող եք ձիթայուղի մեջ տապակել և աղցանների կամ սենդվիչների մեջ ավելացնել, նրանով պատրաստում են կարկանդակներ, խաչապուրիներ։ Մեքսիկական ուտեստներում երբեմն Քոթիհա-ի փոխարեն Ֆետա են օգտագործում։

Ձեզ ենք առաջարկում այս բաղադրատոմսերը:

havi-papkamsov-axcan
Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան
Սպանախով և լոլիկով ռուլետ
Տարտալետկաներ լոլիկով և պանրով
Հունական աղցան
Բուգացա
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
Բուլղարական աղցան
Հունական աղցան
Սպանախով կարկանդակ
Կարտոֆիլով պիցցա
12