պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

հավի-սիրտ
Հավի սիրտ կաթնային սոուսով
աղցան-կուլիչ
Աղցան Կուլիչ
պիցցա-ջեռոցում
Փոքրիկ պիցցա ջեռոցում
ամանորյա-աղցան-1
Ամանորյա աղցան
ձնեմարդ 1
Պանրով նախուտեստ «Ձնեմարդ»
տոնածառի-խաղալիքներ-1
Տոնածառի համեղ գնդիկներ
աղցան-խոզուկ-1
Աղցան «Խոզուկ»
Տավարի մսով ռուլետ՝ լցոնված լոլիկով և պանրով
պանրով ձողիկներ
Պանրե ձողիկներ
դդմիկով նագեթսներ
Դդմիկով նագեթսներ
օլադիներ ծաղկակաղամբով
Ծաղկակաղամբով օլադիներ
ձվով համբուրգեր
Բեկոնով ու ձվով բուլկիներ
12...10...