պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

Սնկով-ու-կաթնաշոռով-պուդինգ-1
Սնկով ու կաթնաշոռով պուդինգ
Ձկով-կարկանդակ-1
Ձկով կարկանդակ
Հավի--բդիկներ-1
Հավի բդիկներ՝ շերտավոր խմորի մեջ
տոնական-աղցան-1
Պանրով և բազուկով տոնական աղցան
Տոնական-խորտիկ-«Դեզ»-1
Տոնական խորտիկ «Դեզ»
կրիա
Աղցան «Կրիա»
լավաշով-ռուլետ-1
Մսով ու լավաշով կարկանդակ
Հնդկահավով-ռուլետ-1
Հնդկահավով ռուլետ
Անգլիական-պիրոգ-1
Անգլիական պիրոգ
Մսով-ու-պանրով-պիրոգ-1
Մսով ու պանրով պիրոգ
Տապակած-սմբուկ
Տապակած սմբուկ պանրով
բրոկոլի-1
Բրոկոլին ջեռոցում
...56...10...