պաքսիմատ
թարգմանություն՝ на русском - панировочные сухари, in English - bread crumbs
Պաքսիմատը ստանում են բարձրորակ սպիտակ չորահացից: Առանձնանում են պաքսիմատի մանր, միջին մեծության ու խոշոր տեսակները:
Այն նախատեսված է օգտագործել ամենատարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար: Սովորաբար պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:
Պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստլու համար:
Փորձեք այս կերակուրները համեմել պաքսիմատով:
Աղցան Կուլիչ
Կաղամբով պահքային կոտլետ
Մսով ռուլետ շերտավոր խմորի մեջ
Դդմիկով նագեթսներ
Տապակած սուլուգունի
Պանրով լցոնված պղպեղ
Հավով ռուլետ ֆետա պանրով
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
Ծաղկակաղամբով կոտլետներ
Բրնձե գնդիկներ
Հավի կոտլետներ կանաչ միջուկով
Մսով ռուլետ «Կոնֆետի»