պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Մսով ռուլետ
Բելյաշներ
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ
Աղցան ծովախեցգետնի ձողիկներով
Սպագետտի բոլոնեզ
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
Երշիկ տավարի մսով և բեկոնով
Պիցցա առանց խմորի
Կարկանդակ ”Puffed Pancake”
Կարտոֆիլ լցոնված կաթնաշոռային միջուկով
Լավաշով կարկանդակ
...10...2122...30...