պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Չեբուրեկի
Սնկով լցոնված հավ
Խնձորով և կաղամբով աղցան
Կորեական աղցան բողկով
Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով
Նարնջով մարինացված հավ
Լուլա քյաբաբ տավարի մսից
Հնդկաձավարով կոտլետ
Ճուտ վիեննական ձևով
Կարտոֆիլով ջեռեփուկ մսային լցոնով
Մսով պելմենի
Աղցան «Թբիլիսի»
...10...2728...30...