պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Աղցան ռուկոլայով և մանանեխի սոուսով
Ձուն լավաշի մեջ
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
Անգլիական նախաճաշ
Գուլյաշ հավի մսով
Պահքային աղցան բանջարեղենով
Բրնձով փլավ բանջարեղենով
Եփած երշիկ բաժակի մեջ
Լցոնված հավ
Չեբուրեկի կարտոֆիլով և սնկով
...10...3132...40...