սամիթ

թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill

Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:

Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

Կեֆիրով ապուր
banjarexenov-feta-panrov-utest-9
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
kartofilov-pirog
Կարտոֆիլով և խոզի մսով պիրոգ
zatiki-axcan-hskayakan-dzu
Աղցան ”Հսկայական ձու”
naxsherov-dzu
Նախշերով ձու
axcan-zatiki-buyn
Աղցան ”Զատիկի բույն”
dzuk-shertavor-xmori-mej
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
lconvac-dzuk
Լցոնված ձուկ
dzvov-mkner
Ձվով մկներ
axcan-snkere-dashtum
Աղցան ”Սնկերը դաշտում”
Աղցան ”Արևածաղիկ”
xndzorov-boxkov-axcan
Խնձորով և բողկով աղցան
...34...