սխտոր

թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic

Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:

Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

հավ-սոյայի-մարինադով
Հավ՝ սոյայի մարինադով
ոսպով-պելմեններ
Ոսպով պահքային պելմեններ
լոլիկով-պերլոտտո
Լոլիկի մածուկով պերլոտտո
թթու կաղամբով ապուր
Թթու կաղամբով ապուր
պահքային-տեֆտելիներ
Պահքային տեֆտելիներ
բրնձով-խավարտ
Բրնձով խավարտ
կաղամբով-կոտլետ
Կաղամբով պահքային կոտլետ
բրոկոլիով-ապուր
Բրոկոլիով ապուր
կարմիր-լոբով-աղցան
Թթու կաղամբով և լոբով աղցան
լոբով-ու-կարտոֆիլով-ուտեստ-1
Լոբով ու կարտոֆիլով բելոռուսական ուտեստ
աղցան-եղևնի
Ամանորյա աղցան «Եղևնի»
խոզի-ճարպ
Ինչպես պատրաստել խոզաճարպ (սալ)
12...10...