սմբուկ

թարգմանություն՝ на русском - баклажан, in English - eggplant

Սմբուկը շատ համեղ բանջարեղեն է, որը կարող եք ձեռք բերել մայիս-սեպտեմբեր ամիսներին:  Այն պա­րու­նակ­ում է շա­քար­, սպի­տա­կուց­ներ, ճար­պեր, ֆոս­ֆո­րի, կալ­ցի­ու­մի, եր­կա­թի և այլ աղեր, որոնք օգ­տա­կար են մար­դու օր­գա­նիզ­մի հա­մար:

Սմբուկը կանխում և բուժում է աթերոսկլերոզը, աղերի կուտակումը, երիկամների հիվանդությունը: Քանի որ հում պտուղները որոշ թունավոր միացություններ ունեն, այն օգտագործվում է ջերմային մաշակման ենթարկելուց հետո:

Սմբուկի կիրառությամբ  պատրաստում են բազմազան ճաշեր։ Դրա պտուղներից պատրաստում են բարձրորակ մուրաբաներ և ցուկատներ։ Այն օգտագորխվում է մի շարք ապուրների, տաք ուտեստների, աղցանների ու ջեռեփուկների պատրաստման մեջ:

Օգնության են հասնում ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:

չորացրած-սմբուկ-1
Չորացրած սմբուկ ձմռան համար
Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
սմբուկով-ռուլետ-1
Սմբուկով ու պանրով ռուլետ
Սմբուկով-հավ-1
Սմբուկով հավ՝ չինական ձևով
սմբուկով ռուլետ
Սմբուկով ու մսով ռուլետներ
Տապակած-սմբուկ
Տապակած սմբուկ պանրով
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
Չորացրած սմբուկ՝ ձմռան համար
Պարմեջանա սմբուկով
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
Քյուրդան քյաբաբ
Նախուտեստ սմբուկով և լոլիկով
12...