սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
									
											Շոռակարկանդակ	
										
									
									
											Բանանով և շոկոլադով մաֆիններ	
										
									
									
											Զեֆիրով կրեմ	
										
									
									
											Շոկոլադով և բանանով բիսկվիթ	
										
									
									
											Շոկոլադե օլադի	
										
									
									
											Բանանով տորթ	
										
									
									
											Կարտոֆիլով և խոզի մսով պիրոգ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ	
										
									
									
											Շտրեյզելով տորթ	
										
									
									
											Կաթնաշոռով պիրոգ	
										
									
									
											Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով	
										
									
									
											Մեղրով թխվածքաբլիթ