վանիլին

թարգմանություն՝ на русском - ванилин, in English - vanilla

Վանիլինը խոհարարության մեջ ամենաշատ օգտագործվող համեմունքներից մեկն է համարվում: Աշխարհում հայտնի են վանիլինի շուրջ 100 տեսակներ, սակայն խոհարարության մեջ օգտագործվում է վանիլինի փոշին, էքստրակտը, փայտիկն ու էսենցիան: Չնայած իր քաղցր հոտին, վանիլինը դառնահամ է:
Վանիլինը խոհարարության մեջ օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, բուլկիների, թխվածքաբլիթների, կուլիչների ու մի շարք այլ քաղցրավենիքների մեջ:
Սակայն, վանիլին օգտագործելիս հարկավոր էզգույշ լինել չափաքանակների հետ, քանի որ շատ օգտագործման դեպքում թխվածքներն և աղանդերը ձեռք են բերում դառնություն: Հիմնականում թխվածքների համար օգտագործում են առավելագույնը 1թ/գդ վանիլինի փոշի:
Վանիլինի էսենցիան և էքստրակտը մուգ գունավորմաբ հեղուկներ են, որոնք ներկայումս ավելի շատ են կիրառվում, քան վանիլինի փոշին կամ փայտիկը:
Վանիլինի փայտիկը օգտագործում են հետևյալ կերպ. դանակով երկայնական կտրվածք են անում և օգտագործում միջուկը: Վերջինս, իհարկե, աննկարագրելի նուրբ համ է հաղորդում աղանդերին, սակայն միջուկի մեջ առկա սև մասնիկները չեն լուծվում խմորի կամ կրեմի մեջ, ուստի վանիլինի փայտիկի օգտագործումը փոքր-ինչ անհատական բնույթ է կրում:

Վանիլինը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար, քանի որ բարձրացնում է աշխատունակությունը, բարելավում է ախորժակն ու կարգավորում մարսողական համակարգը:
Ծանոթացեք այս բաղադրատոմսերին, որոնք անպայման Ձեզ դուր կգան:

լիկյոր-բեյլիզ-1
Տնական լիկյոր «Բեյլիզ»
Շոկոլադե-էկլերներ-1
Շոկոլադե էկլերներ
դասական-կեքս-1
Դասական կեքս չամիչով
Ոսկե-բանալի-1
Տորթ «Ոսկե բանալի»
Կաթնաշոռային-կարկանդակ-1
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
բրաունի-1
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
թխվածքաբլիթներ-1
Թխվածքաբլիթներով «Կարտոֆիլ»
Նորվեգական-թխվածքաբլիթ-1
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
կաթնահունց-1
Հայկական կաթնահունց
մերենգայով-կուլիչ-1
Կաթնաշոռային կուլիչ իտալական մերենգայով
կուլիչ-1
Շոկոլադե կուլիչ
շոկոլադե-կրեմ-1
Շոկոլադե կրեմ տորթերի համար
...34...10...