քրքում

թարգմանություն՝ на русском - Куркума, in English - Turmeric

Քրքում համեմունքը ստացվում է համանուն բույսի արմատից, և ունի մուգ դեղնավուն, նարնջագույն գունավորում:

Քրքումի կիրառությունը

Խոհարարության մեջ հաճախ քրքումն օգտագործվում է որպես համեմունք: Այն ուտետներին հաղորդում է շատ հետաքրքիր համ և բույր:

Այն հիմնականում օգտագործվում է մսի, ձկան, թռչնամսի, բանջարեղենի, և տարբեր տեսակի փլավների մեջ: Քրքումը նաև հանդիսանում է հանրահայտ քարրի համեմունքի բազային բաղադրիչներից մեկը:

Քրքումի հազարավոր տեսակներից միայն երեքն են տեղ գտել խոհարարության մեջ: Այն մեծ տարածում է ապրել հատկապես հնդկական խոհանոցում:

Պարզվել է, որ քրքումը դանդաղեցնում է արյան շրջանառությունը և սրտի աշխատանքը: Այն արյան մեջ նվազեցնում է ավելորդ շաքարի քանակությունը, ունի բարերար ազդեցություն սրտանոթային համակարգի համար: Քրքումը ունի նաև վերքերը բուժելու հատկություն: Այն նաևհանդիսանում է երկաթի, ֆոսֆորի, կալցիումի և յոդի լրացուցիչ աղբյուր: Այդ է պատճառը, որ այն օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ:

Քրքում կարելի է ձեռք բերել ցանկացած սուպերմարկետում, մթերային խանութում, համեմունքների մասնագիտացած խանություն, ինչպես նաև շուկայի համապատասխան բաժիններում:

Բաղադրատոմսեր քրքումով

Ստորև կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ բաղադրատոմսերը՝ պատրաստված այս հիանալի  և օգտակար համեմունքով: Հաճախ կիրառեք քրքում և լրցեք ձեր խոհանոցը վառ բույրերով:

Ուզբեկական փլավ կրակի վրա
Մսով պելմենի
Բրնձով փլավ լավաշի մեջ
Սացիվի հավի մսով
Բրնձով փլավ համեմունքներով
Կաղամբով կարկանդակ
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Բանջարեղենային պիցցա
12