ալյուր
թարգմանություն՝ на русском - мука, in English - flour
Ալյուրը ստացվում է ցորենի հատիկներից: Ընդ որում, տարբեր տեսակներից ստացվում է տարբեր որակի ալյուր:
Օրինակ՝ մակարոնեղեն և պաստա արտադրելու համար միշտ ընտրում են ցորենի պինդ տեսակներից ստացված ալյուրը:
Խմորեղենի և թխվածքների համար գերադասելի է ընտրել բարձր որակի ալյուր:
Ստորև կարող եք գտնել ալյուրից պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
									
											Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով	
										
									
									
											Տարտալետկա “Ծաղիկներ”	
										
									
									
											Թխվածք կիտրոնով	
										
									
									
											Տորթ «Նապոլեոն» մրգային կրեմով	
										
									
									
											Մեղրով բիսկվիթ ընկույզով և շոկոլադե ջնարակով	
										
									
									
											Պնդուկով տորթ սերուցքային և սրճային մուսսով	
										
									
									
											Բակլավա	
										
									
									
											Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով	
										
									
									
											Արագ նապոլեոն	
										
									
									
											Տավարի միս ` համեմունքներով	
										
									
									
											Ռուլետ կաթնաշոռային կրեմով	
										
									
									
											Էկլերներ բեզեով