աղ

թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt

Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:

Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:

Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝

  • Մանր կերակրի աղ
  • Խոշոր կերակրի աղ
  • Յոդացված կերակրի աղ
  • Ծովային կերակրի աղ
  • Համեմված կերակրի աղ

Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:

Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:

Էկլեր
Մսով և սնկով խորտիկ
Պահքային բրաունի
Կարտոֆիլ “Հովհար”
Ոչխարի բուդը ջեռոցում
Հնդկաձավարով և սնկով ուտեստ
Հավի մսով և սնկով շտրուդել
Ջեմով պահքային թխվածք
Մանթի “Գազարներ”
Նեխուրով բրնձով փլավ
Բլղուրով և լոլիկով աղցան
Շոգեխաշած կաղամբ նրբերշիկով
...10...9192...100...