բլղուր
թարգմանություն՝ на русском - булгур, кус-кус, in English - couscous
Բլղուրը շատ օգտակար հացահատիկային բույս է, որը հիմնականում, ցորենի պինդ տեսակներից է պատրաստվում. ջերմային մշակում անցնելուց հետո արևի տակ չորացվում է, այնուհետև մանրացվում։
Այն հագեցած է բազում միկրոէլեմենտներով և վիտամիններով։ Բլղուրի պարբերաբար օգտագործումը, նպաստում է նյարդային համակարգի ամրացմանը։
Բլղուրով լցոնված բանջարեղենային ջեռեփուկներ, ապուրներ և աղցաններ են պատրաստում։ Ամենատարածված աղցաններից է թաբուլեն, որի բաղադրատոմսը դիտեք ստորև.
									
											Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան	
										
									
									
											Աղցան հավի մսով և նռով	
										
									
									
											Աղցան Թաբուլե	
										
									
									
											Աղցան թաբուլե	
										
									
									
											Բլղուրով և լոլիկով աղցան	
										
									
									
											Սպաս	
										
									
									
											Օրիգինալ տոլմա	
										
									
									
											Թաբուլե