բողկ

թարգմանություն՝ на русском - редис, in English - radish

Ձմռանից հետո մեր օրգանիզմը վիտամինների կարիք ունի, նախքան վիտամինային կոմպլեքներ ընդունելը, եկեք հիշենք մի շատ օգտակար վիտամիններով հագեցած բանջարեղենի` բողկի մասին։ Մեկ փոքր կարմիր բողկի կապը պարունակում է վիտամին C-ի օրական չափաբաժնի կեսը։ Որքան բողկը մուգ է, այնքան վիտամին c-ի պարունակությունն ավելի շատ է։ Բողկը հարուստ է նաև երկաթով, նատրիումով, ֆոսֆորով, մագնումով, B խմբի գրեթե բոլոր վիտամիններով։

Այն հարուստ է բջջանյութով,այդ իսկ պատճառով կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի պարունակությունը և ազատում է վնասակար նյութերից։

Բողկով մածնաբրդոշ, ըմպելիքներ, աղցաններ են պատրաստում, որոնց բաղադրատոմսերին կարող եք ծանոթանալ ստորև.

աղցան-ուզբեկական
Աղցան «Ուզբեկական»
Կեֆիրով ապուր
boxkov-gazarov-axcan
Բանջարեղենային աղցան
volorov-axcan
Ոլոռով աղցան
dzvov-mkner
Ձվով մկներ
xndzorov-boxkov-axcan
Խնձորով և բողկով աղցան
Սենդվիչ
Նախուտեստ հազարի տերևներով և պանրային միջուկով
Բողկով աղցան
Կորեական աղցան բողկով
Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան
Կանապե ”Նավակներ”