եգիպտացորեն

թարգմանություն՝ на русском - кукуруза, in English - corn

Եգիպտացորենն ամենահին բույսերից է համարվում: Այն պարունակում է ջուր, սպիտակուց, ճարպ, ածխաջուր ու վիտամիններ: Հայտնի են եգիպտացորենի շաքարային, խոռոչանման ու պայթող տեսակները:

Եգիպտացորենն օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ մարինացված վիճակում: Այն խաշում ու խորովում են:

Խոհարարության մեջ եգիպտացորենն օգտագործվում է բազմաթիվ ճաշատեսակների, աղցանների, բանջարեղենային կերակուրների ու ապուրների մեջ, իսկ եգիպտացորենի ալյուրը կազմում է հրուշակեղենի, թխվածքների, դեսերտների, շիլաների և պուդինգների բաղադրատոմսի անփոխարինելի մասը:

Այստեղ կարող եք գտնել եգիպտացորենով պատրաստված կերակուրներ:

Աղցան-Ամանորյա-կոներ-1
Աղցան «Ամանորյա կոներ»
հավի մսով ու ոսպով ուտեստ
Հավի փափկամիս՝ ոսպով ու եգիպտացորենով
Եգիպտացորենով-ու-սնկով-աղցան-1
Եգիպտացորենով ու սնկով աղցան
ապուր
Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր
Թեթև աղցան վարունգով
Աղցան ”Ծովային”