ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
									
											Ընկույզով և դարչինով բուլկի	
										
									
									
											Ելակով և կաթնաշոռով աղանդեր	
										
									
									
											Խնձորով փախլավա	
										
									
									
											Գազարով տորթ	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ բանանով	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ բանանով և անանասով	
										
									
									
											Աղցան «Թբիլիսի»	
										
									
									
											Բանանով էսկիմո	
										
									
									
											Տորթ “Caprice”	
										
									
									
											Գազարով և ձվով աղցան	
										
									
									
											Մեղրով տորթ ընկույզով	
										
									
									
											Սացիվի հավի մսով