ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - орех, in English - nut
Ընկույզը խոհարարության մեջ առանձնահատուկ տեղ է գրավում: Այն պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ՝ A, B1, В2, В12, В15, С, К, Е, РР, այդ պատճառով էլ հաճախ առողջության բարելավման համար խորհուրդ են տալիս ընկույզ շատ օգտագործել:
Այն օգտագործում են նախուտեստների ու աղցանների մեջ, սոուսներ, մակարողնեղեն պատրաստելու, ապուրներին առանձնահատուկ համ հաղորդելու ու յուրօրինակ թխվածներ ստանալու համար:
Փորձեք մեր առաջարկած ընկույզով ուտեստները՝
									
											Բակլավա ֆիլո խմորով	
										
									
									
											Ընկույզով տորթ	
										
									
									
											Վրացական ապուր «Խարչո»	
										
									
									
											Տորթ Զատիկ	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ թխվածքաբլիթով	
										
									
									
											Դդումով կեքս	
										
									
									
											Չրերով կոնֆետներ	
										
									
									
											Ջեմով մինի – բիսկվիթներ	
										
									
									
											Բալով ժելե սալորաչրի բարձիկի վրա	
										
									
									
											Կաղամբով կարկանդակ	
										
									
									
											Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”	
										
									
									
											Չրերով և դարչինով ռուլետ