թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Ելակով շոռակարկանդակ	
										
									
									
											Շոկոլադե քափքեյք	
										
									
									
											Ելակով տորթ	
										
									
									
											Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով	
										
									
									
											Տորթ կաթնաշոռային և սերուցքային կրեմով	
										
									
									
											Շոկոլադե տորթ բանանով	
										
									
									
											Տորթ ”Հրաբուխ”	
										
									
									
											Սոուս շաուրմայի համար	
										
									
									
											Հատապտղային շոկոլադե տորթ	
										
									
									
											Թխվածքներ մուրաբայի միջուկով	
										
									
									
											Կարտոֆիլով ռուլետ	
										
									
									
											Տորթ “Caprice”