թթվասեր
թարգմանություն՝ на русском - сметана, in English - sour cream
Այս կաթնամթերքը լայն տարածում ունի ամենուր: Թթվասերը լինում է մի քանի տեսակ՝ անյուղ, քիչ յուղայնությամբ, դասական և բարձր յուղայությամբ: Այն օգտագործում են ամենատարբեր ձևերով: Թթվասերը շատ համեղ է ուտել հացի հետ, սակայն խոհարարության մեջ այն լրացնում է մի շարք կերակուրներին ու թխվածքներին: Թթվասերով պատում են մսային ուտեստներն ու տեղադրում ջեռոցի մեջ, լայն կիրառում են աղցաններ ու զանազան թխվածներ պատրաստելու մեջ:
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված թթվասերով բաղադրատոմսերը՝
									
											Մսով կարկանդակ	
										
									
									
											Տորթ «Գիշեր-ցերեկ»	
										
									
									
											Կաղամբով թխվածքաբլիթ	
										
									
									
											Տավարի լեզու երեք սոուսով	
										
									
									
											Օլադիներ կանաչ ոլոռով	
										
									
									
											Խնձորով դեսերտ	
										
									
									
											Խնձորով կարկանդակ	
										
									
									
											Տորթ Շոկոլադե Պլոմբիր	
										
									
									
											Հավով ու պաստայով ուտեստ	
										
									
									
											Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով	
										
									
									
											Թթվասերային ժելե բանանով	
										
									
									
											Կաթնաշոռագնդիկներ