թուզ

թարգմանություն՝ на русском - инжир, in English - fig

Բոլորիս կողմից հայտնի թուզը շատ օգտակար է: Այն պարունակում է ճարպեր, սպիտակուցներ, օրգանական թթուներ, գլյուկոզա, ֆրուկտոզա, A, C, B3, B1, PP վիտամիններ, կալցիում, նատրիում և կալիում:

Թուզը հրաշալի համադրվում է կիտրոնի և ընկույզի, թռչնամսի, հնդկահավի, բադի, գառան մսի հետ, բացի այդ նրանից շատ համեղ պահածոներ են պատրաստում: Նրանից հաճախ օգտագործում են նաև բրնձի, վարսակի և հնդկացորենի շիլաների մեջ: Մեզ առավել հայտնի են թզից պատրաստած թխվածքները, աղցանները և հյութերը: Այն կարող եք ձեռք բերել հուլիս-սեպտեմբեր ամիսներին:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի բաղադրատոմսեր.

թզի ջեմ
Թզի ջեմ
Չրերով և դարչինով ռուլետ